Son yılların en çok kazandıran yatırım araçlarını ararsak karşımıza çıkan ilk sonuçlardan biri şüphesiz borsa olacaktır. Özellikle de bilançosu çok güçlü şirketlere yatırım yaparak orta ve uzun vadede değer yatırımcısı olan yatırımcıların yıllık bazda yüzde 1000’nin üzerinde bazı hisselerde kazançlar elde ettiğini görebilirsiniz.
Günümüzde artık ister yurt içinde ister yurt dışında yatırım yapmak oldukça kolay. Teknolojinin de desteğiyle hisse, VİOP piyasası, opsiyon ürünleri ve çok daha fazlasına yalnızca birkaç tıkla internet üzerinden yatırım yapılabiliyor. Bu konuda sektörün ödüllü ve öncü kurumlarından GCM Yatırım sunduğu avantajları ile popüler finansal enstrümanlarda ve yurt içi piyasalarda kolayca yatırım yapmanızı sağlıyor.
Eğer hem bu konudaki deneyiminizi artırmak, hem de sürecin nasıl işlediğini öğrenmek isterseniz GCM Yatırım'da 100 Bin TL’lik Ücretsiz deneme hesabı açmak için buraya tıklayabilirsiniz.
2. Blog Yazarak Para Kazanmak
Blog yazarlığı, içinde bulunduğumuz dönemde en iyi 'Pasif Gelir' kaynakları arasında gösteriliyor. İşini iyi yapan bir blog yazarı, ayda 30.000 TL’nin üzerinde paralar kazanabilir. Üstelik Türkiye koşullarında dahi bu rakama ulaşabilen çok sayıda blog yazarı mevcut.
Not: Pasif gelir, belli bir çalışma mukabilinde zamanla oluşan, bir zaman sonra otomatikleşen, hatta siz uykudayken dahi peşinizi bırakmayan sürdürülebilir kazançtır.
3. Online Anket Doldurarak Para Kazanmak
Anket siteleri, elbette ki sizi paraya boğacak kadar bonkör değil. Fakat sizi kendileriyle çalışmaya teşvik etme adına ödül teklif ediyorlar.
Burada esas olan, çok sayıda firmaya kayıt olmaktır. Her bir firma size ayda 50 lira ödeme yapsa ve 7-8 tanesiyle sürekli iletişim halinde olsanız, aylık 300 TL hiç de fena sayılmaz. Zira oturduğunuz yerden ve neredeyse hiç yorulmadan kazanacağınız bir para bu.
Öneri : İnternetten En Çok Para Kazandıran Anket Sitesi
4. Youtube’dan Para Kazanmak
Eğlenceli, eğitici ya da merak uyandıran videolar çekerek para kazanmak, kulağa hoş geliyor değil mi? Ancak özen göstermeniz gereken hususlar da var ki, onlar da şu: Videolar %100 özgün olmalı, telif haklarına/topluma saygılı olmalı ve en önemlisi de cezbedici veya doyurucu bilgiler içermeli ki, seyredilsin.
Türkiye'de, bu işi yaparak çok para kazanan insanlar parmakla sayılacak denli az. Geçinebilecek kadar kazananlar ise 200 kişiyi geçmez. Fakat aylık 300-500 TL kazananlar oldukça fazla.
5. Makale Yazarak Para Kazanmak
Bu işte uzman olan editörler, 1.000 kelimelik profesyonel bir makale yazmak için 150 TL talep ediyor. Ama gelgelelim, birçok forum sitesinde, 1.000 kelimelik bir makale için 20-30 TL’ye razı olan makale yazarları bulmanız da mümkün.
Arada ücret bakımından hayli ciddi bir fark olmasına karşın, profesyonel editörlere olan talep devamlı artıyor. Zira ne yazık ki herkes kaliteli makale yazamıyor. Dolayısıyla, bu fikir size cazip geldiyse, siz de bu işi profesyonel boyuta taşımaya çalışmalısınız. Böylelikle kısa zamanda bilindik, güvenilir ve uzman bir makale editörü olabilir ve çok daha az çabayla çok daha fazla para kazanabilirsiniz.
6. Adsense ile Kazanç
Adsense ile kazanç için blog veya Youtube kanalınızın olması şart. Esasında her biri farklı başlıklar altında bulunuyor, fakat gördüğünüz gibi 'Adsense' ortak noktaları.
Eklediğiniz reklamlara tıklandığında, Adsense sizin adınıza bir ödeme miktarı belirliyor. Hesabınızda aylık 200 lira ve üzeri para bulunduğunda, kayıtlı banka hesabınıza ödeme yapılıyor.
7. Tumblr Üzerinden Para Kazanmak
Sosyal blog olarak hizmet veren Tumblr, son dönemlerde oldukça popüler bir hale geldi. Bir biçimde fenomen olan Tumblr bloglar, çoğunlukla sosyal backlink satışı yaparak para kazanıyor.
Tumblr, Reblog özelliği sayesinde başka bloglardan kopya çekerek takipçi toplama imkanı sunduğu için, para kazanması da kolay oluyor. Dolayısıyla; fazla uğraşmak istemeyen, hatta kopya içerik ile internetten para kazanmak isteyenler için uygun bir alan.
8. Domain Alıp - Satmak
Alan adı satışı, daha az emek lakin nispeten daha fazla sabır gerektiren bir iş. Ayrıca sermayesiz de olmaz. Şayet kıyıda köşede bir miktar sermayeniz varsa ve 'ben bu parayı kenara atarım, gerekirse biraz da beklerim, sorun değil' diyebiliyorsanız, bu sektörde şansınızı deneyebilirsiniz.
Bilhassa jenerik isimleri ucuza yakalayıp beklerseniz, istediğiniz 'çok iyi' rakamlara müşteri bulabilirsiniz.
9. Online Çeviri Yapmak
Hangi dilleri bildiğiniz önemli, ancak esas önemli olan ne kadar iyi bildiğiniz. Hem biliyorsunuz ki çeviri yapmak ile dil bilmek arasında bayağı fark var. Tecrübe lazım. Ama alıştırma yaparak mutlaka çözülür.
SadeceON ya da Fiverr çeviri yaparak para kazanmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Yapmanız gereken her iki platforma üye olarak ilan bırakmak. 1.000 kelimelik bir çeviri için 100-150 TL arasında bir para kazanabilirsiniz.
10. Stok Fotoğraf Satmak
İnternet, görsel içerik bakımından müthiş zengin olduğu halde her daim yeni fotoğraflara gereksinim duyuluyor. Bugün dünya çapında hizmet veren Shutterstock, Getty Images, Depositphotos gibi pek çok site üzerinden fotoğraflarınızı satabiliyorsunuz.
Bu sitelerdeki mantık ise, satılan fotoğraflar üzerinden belli bir komisyon almaları üzerine çalışıyor. Ve siz fotoğraf sattıkça, bu siteler üzerinden gelir elde etmeye başlıyorsunuz.
11. Web Sitesi Kurmak
Web sitesi açmayı öğreten onlarca online kurs var. Bunlardan birini satın alarak, sadece 2-3 ay içinde bu işi detaylı bir biçimde öğrenebilmeniz mümkün. Akabinde de bu bilgiyi site kurmak için kullanabilirsiniz. Tabii burada maksat kendimiz için değil, ücret karşılığında başkaları için site kurmak.
Ajanslar basit bir siteyi kurmak için 750-2.000 TL arasında bir para istiyor. Siz daha cazip teklifler sunarak piyasada bir rekabet oluşturabilirsiniz. Haftada bir iş dahi alsanız, aylık kazancınızı 2.000 TL ve üzerine çıkarabilirsiniz.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu - |
Yer imleri