Tozlanmış olabilir, uyumsuz birşey takıyor olabilirsin.
Tozlanmış olabilir, uyumsuz birşey takıyor olabilirsin.
daha önce taktığım ve oynadığım ekran kartı takılı.Ekran kartı powercolor atı x1650 pro psu 250wattı bu ekran kartı 300 watlık psu ile daha iyi performans veriyomuş bende gittim 350 watlık psu taktım ve açınca anakarttan duman geldi ve agp slotu gitti.Ekran kartı sağlam şuan bu mesajı başka anakart ayarlayarak yazdım ve ekran kartı buna takılı.Diğer yanan anakartında pcı slotlarına ekran kartı taktım açıldı yani sorun sadece agp slotunda ona takınca uyarı sesi veriyo açılmıyo kesin o çok bacaklı entegrelerden biri gitti diye düşünüyorum.Devre şeması olsa ekran kartının entegresini değiştirip sorun çözülür diye düşünüyorum.Ama hangi entegre.
Duman çıkan yerde fiziksel bir sorun görünüyorsa yapılma ihtimali var ancak chipset zarar gördüyse yapılma ihtimali çok düşük.
Duman çıkan yeri gördünüz mü? Gördüyseniz bir resimle anlatırsanız bir fikir sahibi olabiliriz.
Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.
Eklenti 182
resimde belirttiğim bölgeden geldi hemen fişi çektim ama geç kaldik sanirim psu üzerinde yazan volt değerlerine karşilik gelen amper değerleri farkliymiş ondan oldu diye düşünüyorum.
Şişen bir kondansatör (resimde üstü beyaz olarak görünüyor) varsa değişimi kolayca yapılabilir. Şişme durumunu kontrol etmenizde fayda var.
"psu üzerinde yazan volt değerlerine karşilik gelen amper değerleri farkliymiş" voltaj değeri ile amper değeri birbirleri ile aynı olmak zorunda değil. Hatta olmaması daha iyidir. Örneğin 12V 12A bir bilgisayar için yeterli değildir.
Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.
"psu üzerinde yazan volt değerlerine karşilik gelen amper değerleri farkliymiş" derken eski psu ile yeni taktığım psu arasındaki farklılıktan bahsetmek istemiştim.Örnek vermek gerekirse eski psu da +12V karşılık gelen 18A iken yeni psuda +12V ta karşılık gelen 20A miş ,diğer değerlerde farklı idi bikaç tanesi aynımış
Diğerlerini yazayım;
Eski Psu Yeni Psu
+5V/18A +5V/20A
+12V/10A +12V/10A
-5V/0,8A -5V/0,5A
-12V/0,5A -12V/0,5A
+3,3V/20A +3,3V/20A
+5VSB/4A +5VSB/2A
20A demek 12V çıkışının 20A e kadar akım sağlayabilmesi demektir. A değerinin olmaıs gerkeenden düşük olmaması gerekir ama yüksek olmasının hiçbir sakıncası yoktur. İsterse 100A olsun farketmez. Yani sorunun kaynağı düşündüğünüz konu değildir.
Anakarttan duman çıkmışsa arızalanan parçada fiziksel bir hasarda vardır. Parçaları kontrol edin hatalı parçayı görebilirsiniz sanırım. fetlerden biri bozulmuş olabilir yada mikro direnç veya transisor bozulmuş olabilir. Bunun net tespiti için multimetre ile ölçüm yapmak gerek.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu - |
Yer imleri