Walla her şeyin bir yolunu buluyorlar!! bunuda hallederler!!!
Bu işin önüne geçmek zor!!
Emek hırsızlığına son!
Telif hakları yasalarıyla korunmuş birçok eserin, sayısal ortama aktarılmasıyla birlikte elden ele dolaştığı, yasadışı kopyalarının hemen çoğaltıldığı bir gerçek. Bu yazımızda bu tür illegal kullanımların önüne geçmek için üretilmiş DRM yazılımlarına eğiliyoruz.
[left:80647132fe]http://www.chip.com.tr/images/content/ehs_1.gif[/left:80647132fe]
Digital Rights Management (Dijital Hak Yönetimi), bizim inceleyeceğimiz yönüne bakıldığında temelde bir kısmıysa sunucu üzerinde çalışan, bir kısmı içerik ile birlikte, içeriği kullanmak isteyen kişinin makinesine yüklenmiş bir yazılımdır.B u yazılım, dijital ortamda ücret ödenerek kullanılması gereken her türlü içeriğin güvenli bir şekilde dağıtılmasını sağlar. Bir başka deyişle, lisans haklarını koruyarak yasal olmayan kullanımları engeller.
İnternete bağlı her bilgisayar günümüzde çok büyük bir ağın bir parçası sayılıyor. Arkasında bir emek olan ve bir şekilde sayısal ortama aktarılmış her türlü bilginin, bir makineden diğerine, bazen saniyeler içinde yasadışı bir şekilde aktarılabilmesi, üreten herkesi önünde sonunda bir şekilde etkileyen bir sorun.Yakın geçmiş çok net gösterdi ki, bir filmin, bazen bir online kitabın internet üzerinden yayılması saniyeler içinde gerçekleşiyor.B u yasal değil, ancak kanunlara göre, ceza verebilmek için önce kopyalamayı ya da dağıtımı yapan kişi ya da kişileri yakalamış ve suçu tespit etmiş olmanız gerekiyor. Cezalar çok daha fazla bile olsa, temelde engellemenin tek yolu tüketiciyi bilinçlendirmekten geçiyor. Gerek peer-to-peer yazılımlar ile, gerekse farklı yollardan dağıtılan bir bilginin haklarını korumak için, suçu işleyen kişinin daha sonra yakalanması esasına dayanmayan, kopyalamayı daha baştan engelleyecek bir sisteme ihtiyaç var. Bu noktada ihtiyaç duyulan çözüm, yine yazılım dünyasından geliyor. Yazımızın devamında, sunucu üzerinden çalışan ve basit anlamda hakların korunmasını sağlayan -yasal olmayan dağıtımı engelleyen- ürünleri inceleyeceğiz. Ancak önce bahsettiğimiz bazı kavramların üzerinden geçerek, hangi esaslara göre çalıştıklarını ve dijital hak yönetimi yazılımlarının bize bu konuda nasıl alternatişer sağladıklarını açıklayalım.
Sıkça adını duyduğumuz Peer-to-peer (P2P) ne demek?
Peer-to-peer (P2P) temelde bir iletişim modelidir. Bu modelde normal ağ yapılarında görmeye alıştığımız sunucu ve istemci makineler yoktur.
Walla her şeyin bir yolunu buluyorlar!! bunuda hallederler!!!
Bu işin önüne geçmek zor!!
Yazılım kopyalamanın önüne geçemezler çünkü önce insan beyninin önüne geçmeliler artık güvenli diye bişey kalmadı herşeyin hemen kopyasını yapıyolar.Bu güvenlik önleminide kıracaklardır.Bundan adım gibi eminim.
eğer onlar bir çözüm bulurlarsa, yazılım korsanları da bir çözüm bulurlar. Bunlar için serialler var zaten ama onu da internet üzerinden yayınlıyorlar, oyunlar için crackler var fakat onu da internet üzerinden yayınlıyorlar.Herşeye bir çözüm mutlaka bulunur.Sonuçta sorunu yaratanda insan çözmeye çalışan da...
[center:2ddd73f8aa][/center:2ddd73f8aa]
BORSA ANALİZ KİTABI NEDİR?
Borsada kazanmak için biliyorumki birçok yol denemişsinizdir.Borsada kazanmanın mutlaka bir sırrı vardır.
Borsada kazanmanın sırrını uzun süre araştırdık,Acaba bir grubamı,girmelisiniz, birisinden tüyomu almalısınız,yoksa borsada kazanmak için yayınlanan haberlerimi takip etmelisiniz?
Günümüzde bilgisayar kullanarak daha kolay ve daha tutarlı işlemlerin yapıldığının hepimiz farkındayız.
Borsada para kazanmak için ,hisse alım satım işlemleri,kulaktan duyma bilgilerle ,borsa tüyolarıyla veya şirket hakkında kar zarar durumu hakkında gerekli bilgi araştırma yapılmaması nedeniyle,yatırımların zararla sonuçlanmasına ve borsada para kaybedilmesine neden olacaktır.
PEKİ BORSADA KAZANMAK İÇİN NE YAPMALIYIZ?
Bizler araştırmamızın sonucunda büyük yatırımcıların alım satım kararlarını teknik analiz kullanarak yaptığının sonucuna vardık.Doğru bilgi,düzgün teknik analiz ve yatırım sizi sonuca ulaştırır.Borsa ile ilgili birçok yerli yabancı döküman alıp inceledim,maalesef bunların %90 ı çöptür.Teknik analiz çoğunluğun ne yapmaya çalıştığını anlamak için kullanılan istatistik bilimidir?
ANALİZLERMİ TÜYOLARMI?
Esasında her ikisi de? analizleri takip ediyorsanız aldığınız tüyoların güvenirliği konusunda yorum yapabilirsiniz.Kullanmak istemeseniz bile teknik analiz 'i genel olarak öğrenmenizde yarar var. Çünkü kurumsal yatırımcılar gibi birçok insan bu yöntemleri kullanıyor ve kararlarını ona göre alıyor.Bu borsa kitabının bize faydası,borsa düşüşlerinden minimum seviyede etkilenip,zararları minimum seviyede tutarak zamanında alım satım yapmaktır. Fakat başarılı yatırımcılar bilir ki, hisse senedi seçilirken dikkat edilecek konular vardır. Bu konulara dikkat edildiğinde başarı kaçınılmazdır ve devamlı kazanmak mümkündür.
Siyasal gelişmeler borsamızı olabildiğince fazla tesir eder .Kulaktan kulağa yayılan fısıltılar gerçeği yansıtabileceği gibi manipülasyonda olabilir. birileri bir kağıtta suni hareket yaratmak istiyorsa "alım tüyosu" haberler yayabilir.Alırsınız ve sonra fiyat aşağı gitmeye başlar senetten zararla çıkarsınız.
Esas analiz şirket bilançolarını baz alır.Teknik analiz ise hisse senedinde meydana gelen iniş çıkışların aynılarının gelecekte de tekrarlanacağı tezinden hareket eder ve hisse senedi fiyatı grafiklerle incelenir.
Borsada para kazanmak için borsa hakkında genel bilgiye sahip olmanız,nasıl işlediğini bilmeniz gereklidir.Teknik ve temel analiz bilgilerine sahip olmanız gereklidir.Hisse senetlerinin geçmişteki fiyat hareketlerine bakarak karakteristik özelliklerini tespit ederek gelecekteki fiyat hareketlerini tahmin etmeniz için kullanılan birinci kaynak teknik analizdir. Borsa,teknik analiz,göstergeler ve formasyonlarla desteklenmektedir.
Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız
Borsa, Para Kazan, Borsa da al-sat teknikleri, hisse senedi
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu - |
Yer imleri