Otomotiv, her üretim sanayiinde olduğu gibi, devamlı olarak büyüyen ve değişen bir sektör. Yıllık üretimde 16mm birime yaklaşan canlanmanın, teknolojideki hızlı gelişimle birleşmesinin yanı sıra; marjlardaki sürekli baskı, sermayeye sınırlı erişim ve endüstride yetenekli çalışanların azlığı tedarik zincirinde önemli zorluklara yol açıyor. Bu değişen dinamiklere uyum sağlayamayan otomotiv üretici veya tedarikçileri, geride kalmaya mahkum. Otomotiv üretiminin yeni safhasında, başarılı olmak için çeviklik çok önemli bir unsur haline geliyor.
Bu değişime hazır olma ve hızlı cevap verme pozisyonunu korumak için, şirketlerin rekabet avantajı kazanmak veya sadece oyunda kalabilmek amacıyla BT çözümlerine daha fazla güvenmeleri gerekiyor. Gelişen teknoloji, üretim süreci için nitelikli değişimi güçlendirmek üzere gerekli hız ve içgörüyü sunuyor. En yeni analizlere ve işbirlikçi yeteneklere sahip yeni nesil kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemleri, yalnızca yeterli proje yönetimi ile hızlı inovasyonun ve daha değerli yeni ürün lansmanlarının ön sıralarına geçmek arasındaki farkı oluşturuyor. Bu, hayatta kalabilen şirketler ile başarılı olan şirketleri birbirinden ayıran bir unsur olabilir.
Teknoloji çevikliği nasıl destekler?
Üretimde çeviklik, ilk program yönetiminden başlayarak uçtan uca iş hacmini arttırmaktan daha fazlası anlamına geliyor. Hız, çok önemli bir bileşen olmasına rağmen, sadece tek bir unsuru oluşturuyor. Çeviklik aynı zamanda niteliksel içgörülere erişime de dayanıyor; harici gereksinimlere adapte olabilmek ve cevap verebilmek süreç modernizasyonu için iyi bir sınav olabilir. Neyse ki gelişmiş ERP teknolojileri bu karmaşık süreçleri basitleştiriyor.
Otomatik izleme ve bilgilendirme alarmları, hem dahili olarak, hem de tedarik zinciri içerisinde anahtar konuları ve anormal durumları takip etmeye yardımcı olabiliyor. Kullanımı kolay gerçek zamanlı raporlama araçları, fabrikadaki personelin kendi hedeflerini, anahtar performans göstergelerini (KPI) ve itici faktörleri izlemelerine yardımcı oluyor.
ERP teknolojisinin değişen talepleri karşılama yollarından bir diğeri ise işbirliği araçları. Sınırlı insan kaynağı ve son dere yalın işgücüyle çalışan şirketler çağında, sosyal girişim sadece moda bir sözcük olmaktan öte, sinerji ve katılımcı düşünce yoluyla verim elde etme yolu haline geldi. Üreticiler ve tedarikçiler, bilgisayar destekli tasarım (CAD) ve üç boyutlu görseller dahil olmak üzere, gerçek zamanlı katılım ve veri paylaşımı sağlayan tam entegre çözümler geliştirebilir.
Üretim tedarik zinciri boyunca devam eden kusursuz bağlantı; otomotiv üreticilerinin daha sıkı versiyon kontrolleri yapmalarını, dalgalanma etkisi değişimlerini yönetmelerini, önemli bilgilendirmeler takip etmelerini ve ürün bağlamındaki ilgili diyalogları yakalamalarını sağlar.
Takım kararlarını takip edebilmek, raporlayabilmek ve onaylayabilmek de entegre bir işbirliği sistemine olan en büyük faydalar arasında yer alıyor. Diyalog, bileşen kimlik numarası veya araç modeli bağlamında ERP sistemi içerisinde yakalandığı için, içerik gelecekteki kararlara, raporlama ve süreç geliştirmelere referans olarak verilebiliyor. Bu tarihsel dokümantasyon genellikle durum tespiti, fikri mülkiyet hakları ve geçerlik veya risk azaltma değişimi gibi, yasal veya uyumluluk sorunları ortaya çıktığında değer kazanıyor.
İşbirliği araçları, etkileşimli disiplinde yetersiz bilgiye bağlı riski azaltırken, ürün tanıtımları ve inovasyonu hızlandırmada da önemli rol oynuyor. Tasarım mühendisleri, tedarikçiler ve üretim ekipleri arasında daha gelişmiş bir işbirliği olması; yaratıcı beyin fırtınasından maliyetlendirme, test ve üretime kadar tüm ürün geliştirme döngüsünü hızlandırıyor. Bu da üreticilerin pazara yeni konseptler getirebileceği ve tüketici tercihlerindeki değişimlere cevap verebileceği anlamına geliyor.
Özelleştirilmiş ürünler ve isteğe uyarlanmış çözümlere olan tüketici talepleri arttıkça, bu ortak çalışamaya dayalı beceri giderek daha önemli hale geliyor. Pek çok sanayiide, tüketiciler renk ve estetikten aksesuar özelliklerine kadar, tüm tasarım değişkenlerini belirtebiliyor ve üreticinin buna zamanında uyum sağlayacağını biliyor. Bu sipariş için yapılandırılma trendi, özel araçlar ve lüks otomobillere doğru yol almaya devam ediyor.
Büyük orandaki talep temelli siparişlere dayanan bir ticaret modelini kontrol edebilmek için kesinlikle sağlam bir BT altyapısına ihtiyaç var. Bununla birlikte, seri üretim de gelişmiş ERP çözümleri talep eder, zira araç parçalarının karmaşıklığı ve yüksek teknoloji özellikleri artmaktadır. Akslardan hava yastıklarına kadar, bilgisayarlı sensörler giderek sistemde daha sık rastlanan bir unsur hale geliyor. Bileşen versiyonlarının artan karmaşıklığına, regülasyon uyumuna ve bu sürekli değişen parçaların sertifikasyon gerekliliklerine ayak uydurmak için, üreticilerin teknoloji çözümlerine güvenmeleri gerekiyor. Manuel süreçler, hesap çizelgeleri, geleneksel raporlar ve e-posta hatırlatmaları yeterince güvenilir değil.
Mühendislikten üretime, tüm ekipler model numaralarını doğrulamak ve montaj hattında doğru versiyonların kullanıldığından emin olmak için işbirliği araçlarından faydalanabilir. Sorular, zaman harcayan ve masraflı gecikmeler yaşanmadan anında sorulabilir ve cevaplanabilir. Son dakika değişim siparişleri ve mağaza zemini planlama değişiklikleri bile, hızlı iletişim araçları sayesinde, tüm süreç akışını en az düzeyde aksatarak gerçekleştirilebilir. Basit telefon görüşmelerinin aksine, entegre işbirliği araçları tüm iletişimi kaydeder. Tarihsel ERP verisinin bir parçası haline gelir, değişim, makine ve ürün bağlamında belgelenir. Hiç bir şey hafızaya, tahmine veya şansa bırakılmaz.
Esneklik ve çevikliği koruyarak devam eden bu kontrol seviyesi, otomotiv üreticilerinin bugün ihityaç duyduğu sihirli birleşim. Çelişkili ve başarılması zor görünebilen güçlerin dengesini oluşturuyor. Neyse ki bugünün ERP teknolojisi iki dünyanın da en iyisini sunuyor; süreç kontrolleri ve veri akışının yanı sıra yeni teknolojiler ve inovasyonlar geliştikçe değişebilme esnekliği. Üretimin geleceği ve teknolojinin neden yeni üretim devriminin kalbinde yer aldığı sorularının cevabı burada yatıyor.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu - |
Yer imleri