süpermiş yaaa.
Geleceğin oyun konsolu PlayStation 3
Bugüne kadar en çok satan olma özelliğini elinde tutan oyun konsolu Sony’nin PlayStation’ıdır. PSX 1995 yılında çıktığında kısa süre içinde büyük başarı yakalamıştı. 2000’de ise kardeşi PS2 konsol piyasasında ortalığı kasıp kavurdu ve hala da buna devam ediyor. Aradan iki yıl geçti ve Sony PS3’ün beklenen duyurusunu yaptı. Şimdi nefeslerimizi tuttuk ve aksilik olmazsa 2005’te çıkacak PlayStation 3’ü beklemeye başladık.
Şüphesiz Sony’nin bu büyük başarısının altında ürettiği makinanın kalitesinden daha fazlası yatıyor. Oyunlarının çeşitliliği, DVD player olarak kullanılabilmesi, rahat taşınabiliyor olması bunlardan sadece birkaçı. Aynı zamanda sürekli olarak ürünün yeni dış birimler ile kendini yeniliyor olması sadece oyunseverlerin değil, farklı ilgi alanlarına sahip kişilerinde dikkatini çekmesini sağladı.
Az önce belirttiğimiz gibi Sony PS3 için kolları sıvadı. 2002’nin eylül ayında da resmi olarak ilk adımı attılar. Bu süreç içinde de yavaş yavaş basına çeşitli bilgiler sızmaya başladı. Yazımızın devamında bu bilgilerden yaptığımız derlemeyi bulacaksınız.
Sony + IBM + Toshiba = Cell
Şu ana kadar ortaya çıkmış bilgiler arasında en somut olanı Sony, IBM ve Toshiba’nın ortaklaşa üretecekleri Cell adı verilen işlemci. Bu işlemci 128 kbit’lik belleğe sahip olacak. Yaklaşık 4 Ghz hızında çalışacak işlemci, çekirdeğinde 64 Mb’lik bellek barındırıyor. Ama Sony bu çekirdeği tek olarak kullanmayı planlamıyor. Çekirdek büyük olasılık ile dört hücreden oluşacak. Aslında Sony’nin işlemci planlarının “PS2’nin sahip olduğu cpu’dan 200 kat hızlı bir işlemci üretmek” olduğunu hatırlarsak verdiğimiz hızın daha üzerinde bir bir işlemciye sahip olacağı görülüyor.
Tabii bilgisayar tabanlı bir aleti işlemci ile sınırlamak yanlış olacaktır. Sistemin beni etkileyen özelliklerinden biri 256 kanal polifonik ses sistemine sahip olması. Bu sayede oyunların daha etkileşimli olacağına kesin gözü ile bakabiliriz. Aynı zamanda bu oyun sırasında ses çakışmalarının olmayacağını da gösterir.
Geç kalmış teknoloji
PS2’nin en büyük handikaplarından biri uzun yükleme süreleri oldu. X-Box kullandığı HardDisk teknolojisi ile yükleme sürelerini çok düşürerek iyi bir avantaj sağladı. Sony’de PS3’de bu sistemi kullanmaya karar vermiş. Sistem muhtemelen 120 GB’lik hard disk ile güçlendirilecek. Burada çok önemli iki nokta bulunuyor. HD teknelojisi sayesinde PlayStation, X-Box ile arasındaki en önemli farklardan birini kapatacak. Bir diğer önemli konu ise HD teknolojisinin sonucu olarak Memory Card’lar muhtemelen tarihe gömülecek. Bu gibi detaylar sayesinde de daha ucuz bir teknolojiye sahip olabileceğimize inanıyorum.
Hard Disk ile gelen en büyük avantajlardan biride yazılım yükleyebilme kolaylığı olacak. Bu sayede çeşitli dış programları rahatça kullanabilecek olan PlayStation yazılım açısından da gelişecek. Kısacası Sony rahatlık ile DivX seyredebileceğimiz, nette dolaşabileceğimiz bir sistem geliştirebilmek için ter döküyor.
PlayStation 3 ile birlikte gecelek olan Ethernet adaptörü ve üstün geniş bant olanakları multiplayer oyunları tam anlamıyla tek konsol bağımlılığından kurtaracağını da gösteriyor. Ayrıca konsollarda çok fazla göremediğimiz RTS oyunlarında geleceğini ispatlıyor. Ethernet adaptörünü sadece oyunlar ile bağlantılı düşünmemek gerekli. Sony’nin belirttiğine göre bu sayede dış dünya ile bağlantılı çalışacak olan PS3, ethernet adaptörü bulunduran diğer birimler ile bağlantılı olabilecek. Açıkça söylemek gerekirse PS3’ü sadece bir oyun aygıtı olarak görmek yanlış olacak. Zaten Sony PS3 için ‘’Geleceğin eğlence sistemi.’’ gibi bir tanımlama yapıyor.
Peki ya grafikler?
Sıra geldi pek çoğumuzun merakla beklediği grafik birimine. Şu an için en az grafik işlemcisi hakkında bilgi bulunuyor. Konsolun 1920X1080 çözünürlüğe kadar destekleyen Graphics Synthesizer 3 (GS3) çipset kullanacağı belirtiliyor. Ekran kartının bu kadar yüksek çözünürlüğü desteklemesine dikkatinizi çekmek istiyorum. Konsolun TV aracılığı ile çalıştığını hesaplarsak bugünkü teknolojideki TV’leri desteklemeyecek gibi gözüküyor.
İşte PlayStation 3
Her geçen gün bildiğimiz bilgilere yenileri aktaran Sony işi şansa bırakacak gibi gözükmüyor. Tüm bu bilgileri bir araya topladığımızda Sony’nin PlayStation için nasıl bir gelecek planladığı anlaşılıyor. Görünen o ki PlayStation 3 bir oyun konsolu olma özelliğini başarı ile yerine getirirken diğer ihtiyaçları da göz önünde bulundurarak kullanıcılarına beklentilerinin ötesinde bir cihaz sunacak. Kimbilir belki bu atılımlar PC oyunculuğunu çok yakın olmasada birkaç nesil içinde konsola aktarabilir.
kaynak: [glow=red:3e16339536]www.merlininkazani.com[/glow:3e16339536]
süpermiş yaaa.
[center:2ddd73f8aa][/center:2ddd73f8aa]
evet ama fiyatıda super olcak
İmzanız Forum Kurallarına Aykırıdır.. Lütfen Forum Kurallarına Uygun olarak İmzanızı Değiştiriniz.
hayır xbox ile ps3 arasında süren çekişme yüzünden fiyatlar çok düşük olucak baksana xbox360 ın fiyatı 299 dolar
forumda bir yerde görmüştüm ama ps2'nin fiyatından çok daha az birşey fazla olacak deniyordu galiba...
[center:2ddd73f8aa][/center:2ddd73f8aa]
olabilir zaten adamlar oyundan kazanıyo geçen senede ps2 nin tanesini 30 dolar zarar etmiş
oyunlarda ona göre pahalı oluyo ama.bildiğim kadarıyla ps3'te blu-ray teknolojisi de vardı...haberler bölümüne eklemiştim bu haberi...
[center:2ddd73f8aa][/center:2ddd73f8aa]
zaten bildiğim kadarıyla ps3 x-box360 dan daha iyiymiş
görünüşe göre süper, acaba xbox360 bunun karşısında ne yapacak???
[center:2ddd73f8aa][/center:2ddd73f8aa]
daha ne yapacak fiyat belli oldu piyasaya çıkıyo daha özellilk yapmaz
370'e yapar
[center:2ddd73f8aa][/center:2ddd73f8aa]
bu gidişle yakında konsol die bişey kalmayacak.
bu konsol gorunumlu pc olmuş resmen.
bence tek + sı pc lere gore ucuz olması.
zira 1 ekran kartı parasına komple sistem alacagız.
TEKnaKILLAH TEKnaKILLAH TEKnaKILLAH TEKnaKILLAH TEKnaKILLAH
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu - |
Yer imleri