eline sağlık DaTa
LYCOS.COM ADRESİNDE ADIM ADIM KURULUM
1. GİRİŞ
bedava web sunucusu olan Lycos 'da, Php Nuke hazır web portalının kurulumu olmaktadır. Bu Php Nuke 'nin kurulumunu çok basite alarak adım adım anlatılacak ve gerekli yerlerde ön bilgiler sunulacaktır.
2. BİLGİ ve HAZIRLIK
Kurulum, Php Nuke 'nin 6.0 versiyonu baz alınarak sunulacaktır. Php Nuke 6.0 'ı indirmek için aşağıdaki adresini kullanabilirsiniz:
İndirme adresi: http://www.phpnuke.org/modules.php?name=Downloads
Sonuçta yapacağımız bir site olduğundan bir web sunucusuna (web server - site dosyalarımızın bulunacağı yer) ihtiyacımız olmaktadır. Bu dersimizde, Lycos ile yani, bedava hizmet veren bir sitedeki üyeliğimiz karşılığındaki bize verilen bir sunucu hesabıyla sitemizi kuracağıız.
Ön hazırlıkları tamamladıktan sonra (PhpNuke 6.0 'ı indirme ve Lycos' ta bir kullanıcı hesabı oluşturma işlemleri) kurulum işlemine geçeceğiz.
3. LYCOS 'TA HESAP AÇMA VE KURULUM
• Öncelikle Lycos 'ta bir kullanıcı hesabı oluşturacağız. Bunun için http://www.lycos.co.uk adresine giriyoruz.
• Site açıldıktan sonra üst menüde bulunan "Build a site" bağlantısına tıklıyoruz.
• Karşımıza gelen sayfada "Your web site in 10 minutes" bağlantısına tıklıyoruz.
• Yine karşımıza gelen sayfada sarı kutu içinde bulunan "Sign up" düğmesine tıklıyoruz.
• Karşımıza gelen üyelik sözleşmesini okuduktan sonra, kabul etmek için "Accept" bağlantısına tıklıyoruz.
• Bu kez karşımıza doldurulmak üzere bir üye kayıt formu çıkmakta. Bu formda gerekli yerleri dolduruyoruz. "usurname" kısmına yazacağımız isim, sitemizin adresini belirleyecek terim olmaktadır. Örneğin "username" kısmına "yenisitem" yazdığımızda, yapacağımız sitemizin adresi http://members.lycos.co.uk/yenisitem şeklinde olacaktır. Formun gerekli tüm alanlarını doldurduktan sonra, sayfanın en altında bulunan "Sign up" düğmesine tıklıyoruz.
• Formu düzgün ve eksiksiz doldurmamızın ardından, verdiğimiz e-posta adresine üyelik kaydımızla ilgili bir postanın gönderildiğine dair bir uyarı yazısını görürüz.
• Bu iletiyi gördükten sonra, ilgili sayfayı kapatabiliriz. Daha sonra adresimize gelen e-postayı okumak için e-posta gelen kutumuza bakarız.
• Lycos tarafından gelen bu e-postada verilen ilk site bağlantısına tıklayarak, sayfanın açılmasını beklemeliyiz. Burada yaptığımız işlem, üyelik başvurusunun doğruluğunu onaylama işlemidir.
• Tıkladığımız sayfa bağlantısı açıldı ve karşımıza yeni küçük bir form daha geldi. Burada bizden istenen ftp bilgilerini girdikten sonra, altta bulunan "Sign up" düğmesine tıklıyoruz.
• Bu işlemlerin ardından sitemizin açıldığına dair bir ileti alırız ve Lycos 'un ilgili ana sayfasına otomatik olarak bağlanırız.
• Artık yeni sitemizin dosyalarını göndermeye başlayabiliriz. Bu işlemi bilindiği gibi bir Ftp programıyla yapabiliriz. Bize lazım olan FTP Host Address bilgimiz "ftp://ftp.members.lycos.co.uk" şeklinde olmalıdır. Ftp username (kullanıcı adı) ve şifremizi zaten bilmekteyiz. Ftp programımıza bu bilgileri girdikten sonra sitemize bağlanıp, dosyalarımızı gönderebiliriz.
• Bir yandan dosyalarımızı gönderirken, diğer yandan da yapmamız gereken diğer işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz. Yukarıdaki işlemde karşımıza otomatik olarak çıkan Lycos ana sayfasının "Sign in" kısmında kullanıcı adımızı ve şifremizi girip siteye üye girişi yaparız.
• Siteye login olduktan sonra, MyAccount sayfamız karşımıza gelmektedir. Açılan bu sayfada (solda) "PHP4U/MySQL" yazısına tıklarız.
• Açılan sayfada "Activite my PHP4U account and set up MySQL database" linkine tıklarız.
• Daha sonra karşımıza çıkan sayfada "Database Manager" a tıklarız. Karşımıza yeni pencerede açılan bir sayfa daha gelecektir.
• Açılan bu sayfada database adımızı öğrenebiliriz. Örneğin "kullaniciadiniz_uk_db"
• Aşağıda bulunan "Göz at" a tıklar ve PhpNuke 6.0 sıkıştırılmış dosyamızdan çıkan ve "Sql" klasöründe bulunan "nuke.sql" dosyasını gösterip Go (Git) düğmesine tıklarız ve gerekli işlemlerin gerçekleşmesini bekleriz. İşlem devam ederken veritabanınızda oluşan yeni tabloları gözlemleyebilirsiniz. Tüm bu işlemler bittikten sonra sayfadan çıkabiliriz.
• Tüm bu dosya gönderme ve veritabanı oluşturma işlemleri bittikten sonra çok az bir işimiz daha kalmış bulunmaktadır. Bu da PhpNuke 6.0 sıkıştırılmış dosyamızdan çıkan ve "Html" klasöründe bulunan "config.php" dosyasının, kedimize göre yapılandırılması işlemidir. Bu "config.php" dosyasını herhangi bir editörle (NotePad gibi) açalım ve şu satırları bulup değiştirelim:
$dbhost = "localhost"; -> Veritabanı sunucusu (Değişikliğe gerek yok)
$dbuname = "root"; -> Veritabanı için kullanıcı adı
$dbpass = ""; -> Veritabanı için kullanıcı adı şifresi
$dbname = "nuke"; -> Veritabanı dosyamızın adı
$prefix = "nuke"; -> Bu satırda değişiklik yapmayacağız
$user_prefix = "nuke"; -> Bu satırda değişiklik yapmayacağız
$dbtype = "MySQL"; -> Bu satırda değişiklik yapmayacağız
Örnek olarak şu şekilde olabilir:
$dbhost = "localhost";
$dbuname = " kullaniciadiniz";
$dbpass = "12345678";
$dbname = " kullaniciadiniz_uk_db ";
$prefix = "nuke";
$user_prefix = "nuke";
$dbtype = "MySQL";
Not: Bu veritabanı adımızı Lycos bize otomatik olarak kendisi vermişti. Kullanıcı adını ve şifresini kendimiz belirlemiştik. Bu işlemleri yaparken kullandığımız değerleri aynen burada da belirterek, veritabanı dosyamızın düzgün çalışmasını sağlıyoruz. Bir bakıma kendimizi ve veritabanı dosyamızı Php Nuke 'ye tanıtıyoruz.
"config.php" dosyamızda bu değişikliği yaptıktan sonra, dosyamızı kaydedip çıkalım. Bu dosyayı daha önce göndermiş olduğumuz için eskisini önce silelim ve yeniden (son haliyle) gönderelim. Gönderme işlemi tamamlandıktan sonra, giden bu dosyamızın "CHMOD" değerini "666" yapalım. (Bu CHMOD değişikli için, dosyayı gönderdikten sonra, ftp programımız sayesinde üzerine sağ tıklayalım ve CHMOD seçeneğini seçerek değerini 666 olarak belirleyelim)
Tüm bu işlemlerden sonra Php Nuke site kurulumumuz tamamlanmış olmaktadır. Bundan sonra yapacağımız şeyler, örneğin http://members.lycos.co.uk/sitemiz yazarak sitenize bağlanmak ve daha sonra http://members.lycos.co.uk/sitemiz/admin.php adresine bağlanarak, kurduğumuz Php Nuke sitesi için kendimize bir yönetici hesabı açmak olacaktır.
eline sağlık DaTa
Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.
Destek için
Güzel bir çalışma olmuş. :br
Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.
+1CsNiPeR Nickli Üyeden Alıntı
Eline sağlık DaTa.Güzel bir çalışma olmuş.
eline sağlık we sağol verdiğin bilgiler için
İmzanız Forum Kurallarına Aykırıdır.. Lütfen Forum Kurallarına Uygun olarak İmzanızı Değiştiriniz.
ya türkçe olanı yokmu
En son versiyonunun Türkçe'sini bu adreste vermiştim;
http://www.donanimmerkezi.com/php-nu...ce-vt2510.html
[center:2ddd73f8aa][/center:2ddd73f8aa]
teşekkürler arkdadş
Öncelikle teşekkürler.
Bu konu çok çok önceden açılmış, bunu yeniden gündeme getirdiğim için özür dilerim.
Bir sorum olacak;
Ben burda dedikleriniz hepsini uyguladım. CuteFTP yi açtım, ftp bilgilerimle sitemin ftp sine ulaştım. Tek sorunum: PHP Nuke yi nasıl yükleyeceğim?(PHP Nuke 6.0 ı indirdim) Yani hangi dosyaları yüklemeliyim, adları ne olmalı, klasör oluşturmalımıyım? vs. vs. adım adım anlatırsanız gerçekten çok ama çok sevineceğim...
Şimdiden teşekkürler.
Fatal error: Call to undefined function: themeheader() in /data/members/free/tripod/uk/c/o/t/cotaighwol/htdocs/header.php on line 52
ya bende böle bi uyarı verdi. dediklerini aynen uyguladım bende 7.8 versiyonu var. bu uyarının sebebi nedir acaba ?
MERHABA,
MALESEF İNGİLİZCEM YOK. WEB SAYFASI YAPMAK İSTİYORUM AMA TÜRKÇE OLSUN İSTİYORUM. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
TEŞEKKÜRLER.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu - |
Yer imleri