Microsoft’un üst düzey yöneticileri, Linux’un kısa ve orta vadede kendileriyle yarışamayacağını ve gelecek 5 yıl içerisinde Windows işletim sisteminin ‘rakipsiz’ olduğunu savunuyor.
Kopenhag’da süren ve dünyanın dört bir yanından Microsoft çalışanlarını biraraya getiren Microsoft IT Forum’da işletim sistemlerinin geleceği masaya yatırıldı. Windows’un rakiplerinin irdelendiği toplantıda, konuşan şirket yetkilileri Linux’u da değerlendirdi. Windows’un rakipsiz olduğunu vurgulayan şirket çalışanları, alternatif işletim sistemlerinin Microsoft kadar sermaye ve organizasyon gücüne sahip olmadığı için rakip olmayacağını savunuyor.
MS ORGANİZE, LİNUX DAĞINIK
Microsoft’un kurumsal yayınevinden çıkan Windows Internals ve Inside Windows 2000 kitaplarının yazarı Mark Russinovich, Microsoft ve Windows’un rakiplerine göre çok daha odaklanmış ve verimli bir yapısı olduğunu vurguladı.
Mark Russinovich.
Açık kaynak cephesinde, her bir geliştiricinin kendi Linux laboratuvarını kurduğunu ve bu nedenle de verimin düştüğüne işaret eden Russinovich, Linux’un ‘dağınık’ olduğunu ve Microsoft kadar sinerji yaratamayacağını savundu. Russinovich’e göre Linux, “Microsoft gibi aynı enerji ve ölçekte çalışmak yeteneğine sahip değil.”
‘PARALARI VE YAPILARI GERİMİZDE’
Russinovich’un bir diğer tezi de Linux’un ArGe bütçesi olarak Microsoft’un gerisinde kaldığı. Açık kaynak işletim sisteminin geliştirilmesine odaklanan Open Source Development Labs’in bütçesinin 10 milyon olduğuna vurgu yapan Russinovich, Microsoft’un ArGe bütçesinin ise 6 milyar doları aştığını söyledi.
Ancak, 6 milyar rakamı Microsoft’un ArGe için harcadığı toplam miktar, buna karşın Open Source Development Labs ise birkaç Linux laboratuvarından sadece biri.
Microsoft: Firefox bizi etkilemez
‘REKABET İYİDİR’
Russinovich’in Linux ve diğer işletim sistemleri ile ilgili olarak parmak bastığı bir diğer konu ise geriye doğru uyuşum. Linux veya diğerlerinin, gelecekte büyük kurumlara girmesi için, önceki işletim sistemi ile uyumlu olabilmesi gerektiğine işaret eden Russinovich, “Bilgi işlemciler sürekli değişen kodlarla uğraşmak istemez” dedi. Russinovich, Linux’un gelecek 5 yıl içinde Microsoft’a ciddi bir rekabet teşkil edemeyeceğini öne sürdü.
Microsoft Avrupa, Afrika ve Ortadoğu CEO’su Jean-Philippe Courtois de, “Linux veya bir diğer işletim sisteminin Microsoft rakip olmasından mutluyuz, rekabet iyidir” diye konuştu. “Rekabet şirketleri yeni buluşlara itiyor” diyen Courtois, Linux ve Microsoft ile ilgili tartışmaların dahi giderek daha akılcı ve bilimsel bir şekilde yürütüldüğünü belirtti.
MS, LİNUX’A YAKLAŞIYOR
Öte yandan Microsoft, Linux ve Unix sistem yönetimi şirketi Vintela’ya 10 milyon dolar sermaye ile ortak oldu. Vintela işletim sistemleri için yönetim araçları geliştiriyor. Şirketin geliştirdiği Vintela Systems Manager aracı, Linux, Unix ve Mac OS X gibi değişik işletim sistemlerini farklı ortamlarda yönetmeye olanak sağlıyor.
Şirket, Windows’u Unix ve Linux uygulamaları ile uyumlu hale getiren Microsoft Systems Management Server (SMS) 2003 tabanlı ürünler çıkaracak.
Anlaşma ile ilgili olarak bir açıklama yapan Window Kurumsal Bölüm Başkanı David Hamilton, Vintela ile birliktelikleri sonucunda müşterilerin “iki dünyayı birden” kullanabileceklerini ifade etti.
Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.
Destek için
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu - |
Yer imleri