3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Donanımcı Array sena - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2006
    Yer
    İSTANBUL
    Mesajlar
    791
    İtibar Gücü
    0

    Ogo



    Ilerleyen teknolojiden nasibini alan bu sohbet programlari, ses ve görüntünün ayni anda iletilmesiyle iyiden iyice ivme kazandilar. Günümüzde ise bilgisayardan bilgisayari, bilgisayardan normal telefonu (ek operator yardimi ile) ve hatta cep telefonunu aramak ve sohbet etmek mümkün.



    NEDEN SOHBET YAZILIMLARI VE E-POSTA?

    Günde 10-12 saatinizi (benim gibi) bilgisayar karsisinda geçiriyorsaniz ve yaptiginiz is ve çalistiginiz insanlar bilgisayar ile ilgili kisilerse sohbet yazilimlari ile e-postanin önemi ortaya çikiyor.
    Genel olarak Instant Messaging (IM) yani Aninda Mesajlasma olarak tanimlanan bu sohbet yazilimlarinin en önemlileri arasinda ICQ (artik eski popülerligi kalmadi), MSN (bugünlerde çok popüler), AIM (ABD’de yaygin olarak kullanilan), Yahoo Messenger (fazla yaygin degil) ve yeni çikan GoogleTalk (MSN’in tahtina göz diken) sayilabilir. Bu yazilimlarin çogu benzer özelliklere sahip ve asil görevleri aninda mesaj aktarimini saglamak.

    Her ne kadar bazi sirketler çalisanlarina aninda mesajlasma yazilimlarinin kullanimini yasaklasa da alternatif yöntemlerle iletisim kurulabiliyor.

    Aninda mesajlasmanin iki bilgisayar arasinda olmasi, her iki tarafinda ayni yazilimi kullanma zorunlulugu ve bazi sirketlerin bu yazilimlari engellemesi gibi sebeplerden is alaninda en çok kullanilan iletisim yöntemi e-posta.

    Benim gibi internet üzerine bir sirkette çalisiyorsaniz günde ortalama 50 ila 100 arasi e-posta alirsiniz. Bu e-postlarin %60-70’i çöp (spam) postalar olurken geri kalani ise is ile ilgili oluyor.



    NEDIR BU OGO?



    Ürün plastik gümüs bir gövde kaplamasina sahip.

    Aninda mesajlasma ve e-postalarin en önemli sorunlarindan biri de hareket halinde iken kontrol etme ve kullanmanin bir parça zor olmasi. Herne kadar günümüzde birçok cep telefonu MSN ve benzeri uygulamalari çalistirabilse ve e-posta gönderip alabilse de her bir tusa 3-5 kez basarak MSN’de bir yazi yazmak benim gibi mesaj yazma özürlüler için eglenceli olmuyor.
    Sorunun çözümü ise ABD’de kullanilan OGO isimli sirin cihazdan geldi. Bu cihaz MSN gibi aninda mesajlasma yazilimlarini çalistirabiliyor ayni zamanda POP3 destekli e-postalarini okuyup cevap yazabiliyorsunuz.

    Ürün, görünüm itibariyle orta boy bir hesap makinesini andiriyor.

    Üstelik tüm bunlari üzerindeki data hatti açik SIM kart üzerinden yapiyor ve siz sinirsiz trafik için ek ücret ödemeden internete girebiliyorsunuz.

    KUTU IÇERIGI

    OGO Cihazi
    3.7V 850mA Sarj edilebilir Li-Iyon Pil
    Sarj Aleti
    Ingilizce - Türkçe Kullanim kilavuzu.
    Data SIM Karti


    GENEL ÖZELLIKLER

    Mini iletisim cihazi OGO, 240x160 piksel ebatlarinda 4000 renk destekli bir ekrana sahip. Üründe QWERTY standart Q klavye bulunuyor. Mono hoparlör, 3 renkli LED uyari isigi gibi özellikleri bulunan ürün sadece 160gr.
    Ürün simdilik sadece MSN destegi verse de ilerleyen günlerde diger IM uygulamalarina da destek verecegi belirtiliyor.

    Aydinlatmali klavye ile karanlik ortamlarda da kullanim mümkün.
    k!L!tLénmi$ H@tIr@ DéfTeR!m... kéNd!M! oKUm@M@ !ziN yOk.......

  2. #2
    Donanımcı Array sena - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2006
    Yer
    İSTANBUL
    Mesajlar
    791
    İtibar Gücü
    0
    GENEL GÖRÜNÜM

    Incelemem sirasinda bazi arkadaslarim tarafindan hesap makinesine benzetilen (haksiz da sayilmazlar) OGO, iki parçadan olusan kapakli bir cihaz. Ekranin bulundugu üst kisimda ayrica bir de hoparlör yerlestirilmis. Klavyenin konumlandirildigi alt bölümde standart bir Q klavye (benim gibi F klavyecilerin için kötü haber) ve bu klavyenin etrafina yerlestirilmis çesitli kisayol tuslari bulunuyor.

    En sag alttaki kisayol tuslarindan baslamak gerekirse: ALT tusu tuslarin üzerinde de belirtilen ikincil fonksiyonlari aktif hale getiriyor. CAP ise büyük harf yazmaya yariyor. Options tusu ise hangi uygulamada iseniz onunla ilgili ek ayarlari açiyor. UP tusu da Windows’daki gibi bir önceki seviyeye geri dönmenizi sagliyor.
    Klavyenin üst tarafinda ise sirasiyla Mailbox (E-posta kutusuna gitme), Instant Messaging (aninda mesajlasma yazilimina gitme), Power ON/OF (ürünü açma kapama), Compose (yeni e-posta yazma), Home (ana menüye dönme ve OGO tusu ise o an açik e-posta ya da sohbet ekranlarini seçme islemini görüyor.
    Klavyenin sag tarafinda ise CLR (silme). Enter (Seçim) tuslari ile 8 farkli görevi olan navigasyon tuslari bulunuyor.




    Ürünün arka yüzünde pil ve SIM kart yuvasi bulunuyor.


    Üründe SIM kart ve pil yuvasi alt yüzde bulunan bir kapak altinda bulunuyor. Yine bu alt yüzde Hard Reset yuvasi yerlestirilmis. Ürünü ön yan yüzde, kutusundan çikan bir kablo ile sarj ettiginiz USB yuvasi bulunuyor.

    KULLANIM

    Ürün genel görünüm itibariyle eski tip hesap makinelerine benziyor. Gümüs renkli plastik bir gövdeye sahip olan üründe baglanti için gerekli olan SIM karti alt yüzdeki pil yuvasinin altinda. Cihazla beraber verilen SIM kartinin DATA hatti açik. Bu SIM karti ve GPRS yardimi ile MSN ve e-posta baglantisi saglaniyor.



    Ürünün ana menüsü


    Genel olarak cihazin kullanimi basit. SIM kartini takip, cihazi açtiktan ve gerekli ayarlari yaptiktan sonra MSN ya da e-postalariniza erismek mümkün. Cihaz açilista cep telefonu gibi PIN kodu soruyor. Bu özelligi Settings içindeki ilgili bölümden açip kapatabiliyorsunuz.



    OGO, ilk açildiginda aynen cep telefonu gibi PIN kodu istiyor. Isterseniz bu özelligi Settings'ten kapatabiliyorsunuz.

    Benim gibi Q klavye özürlüsü iseniz baslangiçta biraz sorun yasamaniz mümkün. Çünkü özellikle MSN gibi hizli yazmaniz gereken ortamlarda F klavye aliskanliginiz varsa baslangiçta biraz yavas oluyorsunuz. Ürünü kullandikça klavyeniz de hizlaniyor. Ayrica kisisel olarak cep telefonundan mesaj yazmaktan nefret eden biri olarak gerçek bir Q klavyede yazmanin daha rahat oldugunu söyleyebilirim.
    Inceleme için bana gönderilen ürün demo oldugu için Türkçe karakter sorunu vardi. Gönderilen ya da alinan mesajlarda ve e-postalarda Türkçe karakterleri göremiyorsunuz. E-kolay yetkilileri ile yaptigimiz görüsmede ürünün gerçek versiyonlari piyasaya sürüldügünde bu sorunu gidereceklerini belirttiler.

    Ayrica cihazda tarih ayarlari da ülkemizdeki GSM operatörleri NTZ (Network Time Zone) destegine sahip olmadiklari için her açip kapattiginizda sifirlaniyor. Bu sorunu da ayarlari e-kolay sunucusundan alarak çözümleyeceklerini belirtti yetkililer. Bu iki sorun disinda cihazda kullanim ile ilgili problem bulunmuyor.

    Bütün tuslar ergonomik olarak tasarlanmis. Ayrica cihazin tuslara ve olaylara ses efekti verebilme özelligi ile mesaj geldiginde ses çikarmasi (kapagi kapali ise) ve ayrica titresim özelligi ile titremesi de mümkün. Tüm bunlarla ilgili ayarlar cihazin Settings bölümünde bulunuyor.

    OGO’nun ekrani ne yazik ki bizden eksi alan yönlerinden biri. 240x160 piksel ebatlarinda ve 4000 renk destegi olan ekran daha yüksek renk destegine sahip olabilirdi. Günümüzde bir çok telefonun en az 65 bin renk destegine sahip oldugu düsünülürse eksikligin boyutu anlasilabilir. Renk destegindeki bu azlik bir yana ekranin parlaklik ve kontrasi da biraz sorunlu. Cihazin özellikle açik havada kullanilacagi düsünüldügünde daha parlak ve keskin bir ekran bekliyorsunuz. Çünkü günesli bir havada ekrani okumak biraz zor. Ekran çözünürlügü ve renk destegi daha iyi olsa idi parlak isikta okunurlugu da iyi olabilirdi.

    Ürünün ekraninda ilk bakista ana menüyü, MSN durumunu, tarih/saat bilgilerini (ayarlamasiin yaptiysaniz), sebeke ve pil durumunu görmek mümkün.



    MSN VE OGO



    Cihaz üzerinden MSN kullanmak mümkün.

    Gerekli ayarlari (kullanici adi ve sifre) girdikten sonra MSN kullanmaya basliyorsunuz. OGO ile bilgisayarda kullanidigimiz birçok MSN özelligini de kullanabiliyorsunuz. Örnegin kullanici engelleme, yeni isim ekleme, listeden isim çikarma vb. gibi bir çok islemi yapabiliyorsunuz. Ancak dosya alip-verme gibi islemleri güvenlik sebebiyle yapamiyorsunuz. Ayrica cihazin Emoticon adi verilen ve özel ikonlar gönderip alabilme (smiley) özelligi bulunuyor.

    E-POSTA VE OGO



    OGO ile POP3 destekli e-posta kullanimi mümkün.

    OGO yardimi ile POP3 destegi olan e-postalariniza ulasmaniz mümkün. Cihaz yardimi ile e-posta alip gönderebiliyorsunuz. Ancak e-postalara eklenen dosyalari görmek simdilik mümkün degil. Firma yetkilileri bunun güvenlik sorunu olusturacagini (ki pek de haksiz sayilmazlar) ve bu sebeple böyle bir özellik eklenmedigini belirtiyorlar. Bu bakimdan ürünü e-postalari görebileceginiz ve cevap yazabileceginiz bir cihaz olarak görmek daha mantikli.
    E-posta gönderirken bilgisayar üzerinde çalisan yazilimlarin özelliklerini kullanmak mümkün. Örnegin e-postalara imza (signature) eklemek, gelen ve giden portlari ayarlamak, cc, bbc gönderimi yapabilmek mümkün.

    MENÜ

    Üründe ana menü 8 bölümden olusuyor.
    Mailbox (E-postalarla ile ilgili bölüm)
    IM (Aninda mesajlasma ile ilgili bölüm, simdilik sadece MSN var)
    Compose (Yeni e-posta hazirlamak için kullaniliyor)
    Contacts (Adres defteri)
    My Status (Baglanti ile ilgili durum bilgisi)
    Help (Yardim)
    Settings (Ayarlar)
    Device (Cihazla ilgili bilgiler)
    Cihaz açildiginda ilk karsiniza bu menü çikiyor. Zaten bu menüdeki bazi bölümler ile ilgili kisayollar da klayvenin üst kisminda bulunuyor. Adres defterinin bulundugu Contacts bölümü basarili tasarlanmis ve bir kullanici ile ilgili en ince detaylara kadar bölüm olusturmak mümkün. Ev telefonundan is telefonuna, faks numarasinda ev adresine kadar birçok bilgi bu bölüme girilebiliyor.



    Kendi adres defterinizi Contacts bölümünde olusturmaniz mümkün.


    SETTINGS
    Cihazla ilgili tüm ayarlar Menü içindeki Setting kismindan yapiliyor. Burada IM bilgilerini silebilir, tarih/saat ayarlarini degistirebilir, e-posta ayarlarini düzenleyebilir, ekran parlakligi, ses özelliklerini ayarlayabilir sebeke ayarlarina girebilir ve sistemle ilgili bilgi alabilirsiniz.



    Settings Menüsü

    PIL

    OGO’nun pili internetten indirdigim PDF dökümanina göre 120 saat bekleme ve 2.5 saat de kullanma ömrüne sahip. Inceleme sirasinda benzer degerlere ulastik. Tabi cihazin cep telefonu mantigi ile çalistigi ve sebekenin saglikli olup olmamasina göre pil ömrünün de degistigini göz önünde bulundurmakta fayda var. Çok hareketli bir yasantiniz varsa ve sürekli yer degistiriyorsaniz pil ömrü azalabilir.

    Üründe kullanilan li-iyon pil


    Sahsi fikrim pil ömrü biraz kisa gibi. Sonuçta gün içinde hareket halinde olan biriyseniz 2.5 saat yeterli olmayabilir.
    Öte yandan cihazin USB’den sarj ediliyor olmasi da (en azindan bana gönderilen demo ürün öyleydi ki zaten baska bir elektrik girisi bulunmuyor) bir handikap. Çünkü eger bilgisayar olmayan bir ortamda iseniz (yolda, kirda, bayirda vb. gibi) cihazi sarj etmeniz mümkün degil.



    Demo için gönderilen cihaz USB'den sarj oluyor.


    OGO’NUN YAPABILDIKLERI VE YAPAMADIKLARI
    MSN’e baglanabilir mesaj alip gönderebilirsiniz (önümüzdeki günlerde diger IM programlari da desteklenebilir)
    MSN’den dosya alip-gönderemezsiniz
    Internette web sayfalarinda gezemezsiniz
    E-posta alip gönderebilirsiniz
    E-postalara eklenmis dosyalari göremezsiniz
    E-postaya dosya ekleyip gönderemezsiniz
    SMS alip gönderemezsiniz (bu özellik simdilik yok ama ilerde desteklenebilir)
    MP3 çalar olarak kullanamazsiniz
    Dosya tasimak için kullanamazsiniz


    ARTILARI
    -Her yerde iletisim imkani saglamasi
    -Baglanti için ek ücret ödeme zorunlulugu olmamasi


    EKSILERI
    -Fiyati yüksek
    -Ekran çözünürlügü daha iyi olabilirdi
    SONUÇ
    Sürekli hareket halinde olan, gün içinde de insanlarla iletisiminizi koparmak istemeyen biriyseniz ve MSN ile e-posta sizin için vazgeçilmezse OGO tam size göre bir cihaz. Ürünün 24 ay taksitle aylik 19.9 YTL (KDV Hariç) fiyat etiketine sahip olmasi kimileri için yüksek gelebilir. Eger ‘ben bu cihazin yaptiklarini cep telefonumla da yaparim diyorsaniz’ tercih sizin.

    OGO

    IM Programlar: MSN Messenger
    E-posta: POP3 destegi olan her türlü e-posta
    Ekran: 240x160 piksel, 4000 renk
    Klavye: Zemin aydinlatmali gerçek QWERTY
    Hoparlör: Dahili
    Ek Özellik: Emoticon ve Aleticon destegi, ekran için kontras ayari
    Boyutlar: 11.5x7.5x2.5 cm (kapali iken)
    Agirlik: 162 gr
    Garanti: 2 yil
    Fiyat: 24x19.9 YTL (KDV Hariç)
    Üretici Firma: OGO

    Kaynak: Ntvmsnbc
    NTVMSNBC Anasayfa
    k!L!tLénmi$ H@tIr@ DéfTeR!m... kéNd!M! oKUm@M@ !ziN yOk.......

  3. #3
    Bilgili Array mehmettev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Yer
    Ordan
    Mesajlar
    1.807
    İtibar Gücü
    19
    Güzelmiş...
    Ama gerekliliği tartışılır...

    "The difficult we do right away. The impossible takes slightly longer."
    JK749 - MyBrute

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2