İstanbul, 2 Nisan 2013 – Bugün Dünya Otizm Günü. Otizm Spektrum Bozukluğuna (OSB) yönelik global ilgi, OSB’li kişiler ve bakım sağlayıcılarının yaşam biçimlerini geliştiren makineden makineye teknolojisinde büyük ilerlemeler sağlandı. Dünya çapında 30 milyon kadar kişi otizm ya da Alzheimer hastalığından muzdaripken, bu kişilerin güvenliği ve bakımından sorumlu 60 milyon kişi vardır. Son rakamlar, Türkiye’de otizm spektrum bozukluğu bulunan 472.000 çocuk olduğunu göstermektedir.
Sık yaşanan kaybolma olayları ve otizmli kişilerin bakım sağlayıcıların yüklendiği büyük sorumluluk, oğlu otizmli olan Global Positioning System (GPS) CEO’su Tony Fama’yı 7/24 global mobil iletişim ve Küresel Konum Belirleme Sistemi (GPS) izleme sağlayan bir kol saati çözümü geliştirmeye yönlendirdi.
TRiLOC GPS Personal Locator (GPS Kişisel Konum Belirleyici) adını taşıyan cihaz, iki yıllık araştırma ve bakım sağlayıcıların birlikleri ve otizmli çocukların aileleri arasında yaşanan tartışmaların ardından geliştirildi.
“TRiLOC oğlumun özerkliğini arttırıyor ve sürekli denetim ihtiyacını azaltıyor. Bu aksesuar sayesinde, aileler ya da bakım sağlayanlar otizmli kişinin kaybolması stresini yaşamaksızın, müzelere, alışveriş merkezlerine ve hatta kalabalık parklara gidebilir,” diye belirtiyor Fama.
TRiLOC cihazı, sürekli fiziksel denetim ihtiyacını asgari düzeye indirirken, bakım sağlayıcıların özel ihtiyacı olan kişilerin konumunu belirlemesine ve onları korumasına yardımcı olmaktadır.
Kol saati, dijital güvenlik alanında dünya lideri Gemalto’dan Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB), demans ve Alzheimer hastalığı bulunan kişileri izlemeye ve konumlarını belirlemeye yarayan GPS Personal Locator Device (Kişisel Konum Belirleme Cihazı / PLD) çalıştıran makineden makineye teknolojisini kapsamaktadır.
Gemalto’nun çözümü, bireyin net konumunu bakım sağlayıcının cep telefonuna ya da bilgisayarına iletirken, ihtiyaç duyulduğunda çift taraflı eller serbest sesli arama sağlamaktadır. Uzaktan dinleme özelliği, bakım sağlayıcıların acil yardım gerektiren durumları anında öğrenmesine olanak tanımaktadır ve saati takan kişi acil durumlarda imdat butonunu kullanabilir.
Bakım sağlayanların takabileceği başka bir aksesuar ise, yakınlık saptamayı ve birey çok uzaklaşırsa, anında metin mesajları ve sesli alarmlar gönderen elektronik denetimi sağlamaktadır. Ayrıca cihazın kilitlenebilir kayışı kurcalandığında, bir uyarı da gönderilebilir.
“Teknolojimizin özel ihtiyacı bulunan kişilerin, bu örnekte kaybolmaya meyilli kişilerin hayatını gerçekten değiştirdiğini görmek son derece onurlandırıcı,” diye belirten Gemalto Makineden Makineye birimi için Türkiye müdürü Tomas Banzl sözlerine şöyle devam ediyor: “Minyatürleştirme çabalarımız sonucunda, şimdiye kadarki en ince modülü ürettik. Bu çözümle, kablosuz ve dijital dünyaların potansiyelinden yararlanarak vatandaşların güvenliğini ve rahatlığını geliştirebildik.”
Daha fazla bilgi için, www.gemalto.com/m2m/ adresini ziyaret edin.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu - |
Yer imleri