söze gerek yok adamlar yapıyo yaw....
önemli bi nokta ati herkes için iyi birşeyler yapmaya calısıyor
nvidia da gelir düzeyi yüksek kişiler için yapıyo aradaki fark bu zaten....
Grafik çözümlerinde endüstri lideri SAPPHIRE Technology, en güncel grafik mimarilerini yüksek hızlı arayüz teknolojileriyle, yüksek performansla ve paranın en iyi karşılığı değerle kombine ederek oluşturduğu heyecan verici yeni grafik kartları serisini henüz piyasaya sürdü.
HD 3870 ve 3850, şimdiye kadarki en iyi fiyat performansını sunuyor
Yeni SAPPHIRE HD 3000 serisi, bütünleşik bir gölgelendirici mimarisini Shader Model 4.0 desteği ve yakın bir tarihte kullanıma sunulacak olan ve en güncel PCI-Express Gen 2.0 arayüzü ile bağlanan DiectX 10.1 desteği ile kombine ediyor. Mimari, üstün grafik performansı sağlamak amacıyla çok işlem kapasiteli ünitelerle birlikte 320 akış işlemcilerini ve bir önceki sürüm yüksek performanslı SAPPHIRE HD 2900 modellerinin 512-bit dahili bus hafıza kontrolörünü paylaşmaktadır. Şimdi yeni bir 55nm işlem teknolojisi ile üretilen ve HD 3000 serisinde kullanılan GPU, bu performansı önceki nesillere göre daha düşük bir güç tüketimi ve daha düşük bir fiyata sunmaktadır. ATI PowerPlay olarak bilinen yeni bir özellik, yüke bağlı olarak güç tüketimini aktif bir şekilde azaltır.
Bu yeni sürümde iki model bulunmaktadır. SAPPHIRE HD 3870 modeli, 1125MHz (2.25GHz etkin) clock hızında 512MB’lık yüksek performanslı GDDR4 hafızasına sahiptir ve GPU çekirdeği de 775MHz’lik clock hızına sahiptir. Yarıklı arka braket içerisinden havalandırma sağlayan iki yarıklı bir fan soğutucu kullanılmaktadır. Bunun, kart limitlerine kadar zorlanırken bile tutkunlarına etkin bir soğutma sağlaması beklenmektedir. SAPPHIRE HD 3850 modeli, 830MHz (1.66GHz etkin) hızında 256MB’lık yüksek performanslı GDDR3 hafızasına sahiptir ve çekirdek clock hızı da 670MHz’lik clock hızına sahiptir. Bu modelde tek yarıklı bir soğutucu bulunmaktadır.
Her iki modelde yeni CrossFireX teknolojisi bulunmaktadır, bir CrossFireX ana kartına takıldığında daha yüksek bir performans elde edebilmek için bu teknolojide 2, 3 veya hatta 4 grafik kartının birlikte papatya tipi zincirleme şeklinde kullanılabilen kartların her birinde iki adet yüksek hızlı konektör bulunmaktadır. Her bir kartta iki adet çift-linkli DVI konektörü bulunduğundan, bu durum maksimum sekiz monitörün aynı anda kullanılabilmesini sağlamakta veya daha güçlü bir işleme çözümü için CrossFire özelliği aktifken iki GPU (gelecekteki yeni sürücü sürümleri ile dört adet de olabilir) aynı anda kullanılabilmektedir.
HD 3000 serisindeki her iki model de zenginleştirilmiş video gösterimi için en güncel ATI Avivo™ HD Teknolojisini içerir ve hem VC-1 hem de H.264 codec’leri için Blu-ray™ ve HD DVD içeriğinin donanım ivmelendirmeli şifre çözme işlemi için entegre bir UVD (Bütünleşik Video şifre çözücü) özelliğine sahiptir, bu sayede CPU yükünü de bariz şekilde azaltmaktadır. HDMI kullanıcıları, bir HDMI-hazır özellikte ekrana bağlantı için tek bir kablo üzerinden gerçek ses ve video çıkışı sağlayan bir HDMI adaptörü ile desteklenmektedir.
SAPPHIRE HD 3870 ve HD 3850 modelleri 15 Kasım 2007 tarihinden itibaren satışa sunulmaktadır. SAPPHIRE, önümüzdeki haftalarda HD 3000 serisine yeni modeller ekleyecektir.
SAPPHIRE HD 3000 serisi grafik kartları, Microsoft Windows Vista™ Premium onaylıdır ve ATI Catalyst® Software Suite yazılımı tarafından desteklenmektedir, böylece kullanıcılar performans, kararlılık ve ek özellikler için yazılım güncellemelerine etkili bir erişim sağlayabilmektedir. DirectX10.1 desteği, geliştiriciler için zenginleştirilmiş tekniklere ve yeni aydınlatma efektlerine erişim imkanı sağlamaktadır.
söze gerek yok adamlar yapıyo yaw....
önemli bi nokta ati herkes için iyi birşeyler yapmaya calısıyor
nvidia da gelir düzeyi yüksek kişiler için yapıyo aradaki fark bu zaten....
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu - |
Yer imleri