2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Administrator Array csniper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.371
    İtibar Gücü
    10

    TP-LINK TD-W8901g

    Günümüzde 3G teknolojisinin Türkiye'de de uygulamaya geçmesinden sonra iletişim anlamında hızlı internet her yerde kullanılır oldu. Bunun için küçük boyutlarda bir 3G modem yeterli oluyor. Ancak bu çözümler ev kullanıcılarından ziyede mobil aygıtlarda internete yada internete gereksinim duyanlara hitap ediyor. Bu nedenle ADSL'e göre daha pahalı olabiliyor. Özellikle kota aşımında ADSL'den çok daha fazla ücret ödeyebiliyorsunuz.

    Ülkemizde yeni bir marka olan TP-LINK özellikle Çin'de en çok kullanılan markaların arasında yer alıyor. Çin'de kullanılıyor diye aklınıza kötü bir şey gelmesin, zaten incelemede ürün ile ilgili olumlu fikirlerinizin olacağını tahmin ediyorum.

    ADSL teknolojisi 3G'ye oranla daha eski olmasına rağmen yeni ürünler piyasaya çıkmaya devam ediyor. İncelemesini yapacağımız TP-LINK TD-W8901G Wireless destekli ADSL modem de bunladan biri.


    [BREAK=Kutu İçeriği]



    Ürünün dış kutusu göresellik yerine sade bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Kutu üzerinde gördüğünüz 5dBi kablosuz anten ve “China's No.1 Market Share Holder” yazısı dikkat çekiyor.
    Modemde Wireless olarak diğer rakiplerine oranla kullanılan antenin 5dBi olması, kapsama alanı bakımından daha fazla alanda kesintisiz bir bağlantı kurmaya olanak sağlıyor.
    Ayrıca yan tarafında bulunan RoHS sertifikası dikkati çekiyor.


    Özellikle belirtmek isterim ki bu fiyata alınacak bir üründe bu kadar fazla bir kutu içeriği beklemiyordum. Kutu içeriğinde bulunanlar ;

    ADSL Modem
    Modem Adaptörü
    Splitter
    5dBi Wireless Anten
    1 adet LAN Kablosu (RF-45)
    2 adet Telefon Kablosu (RJ-11)
    Hızlı kurulum Kitapçığı (İngilizde ve Türkçe ayrı ayrı)
    Garanti Belgesi
    PDF Dökümanların bulunduğu CD


    Kutu içeriği olarak bu fiyata tüm bu kutu içeriği dahil olarak geliyor. Pahalı ürünlerde bir telefon kablosunu bile koymamaya çalışan üreticilerin olduğunu düşünürsek zengin bir kutu içeriğinin olduğunu rahatça söyleyebiliriz.

    [BREAK=Modemin Yapısı]



    Ürünün dış görünüşü, kutusu gibi oldukça sade biçimde tasarlanmış. Siyah ve beyaz renklerin kullanıldığı modemde farklı renk olarak arkada bulunan ethernet portlarında sarı düşünülmüş.
    Birkaç modem'de daha böyle sarı renk gayet hoş duruyor.

    Ürün boyut olarak 20*14*3cm ebatlarında. Bu konuda diğer modemlere göre daha büyük olduğunu söyleyebilirim ancak soğutma konusunda diğer modemlere göre büyük olan kasasının avantajını da inkar etmemek gerekiyor. Üzerinde havalandırma delikleri olmamasına rağmen yanlarda ve alt kısımda havalandırma yerleri bulunuyor. Bu delikler yardımıyla hava alabilen modem 7gün 24 saat durmadan çalışabiliyor.



    Ürünün arka paneline gözattığımızda sarı renkteki 4 port ethernet girişi ve diğer girişleri görüyoruz. Sarı renkteki ethernet girişleri ile 4 bilgisayara kadar yada bu portlardan birini hub/swich yardımıyla bağlantıyı çok daha fazla bilgisayara ulaştırmak mümkün.

    En saol tarafta görülen çıkartılabilir wireless çok iyi düşünülmüş. Çünkü bir çok üst model kablosuz modemde böyle bir özellik bulunmuyor. Yani modemle gelen anten ne ise onu kullanabiliyorsunuz. Ancak bu modemde böyle değil. Modemin anteni değiştirilebilir olarak tasarlanmış. Bu sayede sonradan alacağınız daha güçlü bir anten ile yada kablosu uzun olan bir anteni modeme bağlayıp çok daha fazla alanda bağlantı kurabileceksiniz. Sırf bu özellik nedeniyle bile tercih edilebilir modeller arasına girebiliyor.

    Yan tarafında bulunan On/Off tuşu ile modemi kullanmadığınız zaman kapatabiliyorsunuz. Sürekli açık tutanların kullanmayacağı bir özellik ancak geceleri modemi kapatanlar için kullanışlı bir özellik olduğunu belirtelim. Bazı modellerde rastladığımız açma kapama yeri olmayan modemlerde arkadan fişi çekmek yada modemin fişini çekmekten başka şansımız olmuyor.

    Modemde ADSL hattının yanında bulunan küçük reset tuşuna 5Sn boyunca basılı tuttuğunuzda modem fabrika ayarlarına geri dönüyor. Bu yöntemi kullanman yerine Web arayüzünden de fabrika ayarlarına geri dönüş yapabilirsiniz.


    [BREAK=Genel Görünüm]


    Ürünün anten montajının yapıldıktan sonraki hali göze gayet iyi görünüyor. Sadelikten hoşlananlar siyah ve beyaz ağırlıklı bu modemden hoşlanacaklar. Çünkü masaüstünde gayet güzel durduğunu söyleyebilirim.

    Ev kullanıcıları bakımından USB modem ve 4 port'lu modemlere nazaran boyut biraz büyük gelebilir ancak soğutma konusunda fazla küçük olanların sürekli çalışma sırasında fazla ısınabileceğini unutmamak gerekir. Bu modemin küçük yapılı modemlere göre daha az ısındığını söylemek mümkün.

    [BREAK=Modemin Ayarları]

    Modemimizin genel özelliklerinden sonra şimdide kurulum ve ayarlarına bakalım.



    Modemimizin varsayılan (default) ip adresi 192.168.1.1 olarak geliyor. Kullanıcı adı ve şifresi “admin” .

    Internet Explorer/Firefox yada başka bir tarayısı ile girdiğinizde aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza çıkıyor.


    Burada sistem hakkında genel gibi özet ile karşılaşıyorsunuz. Bu özet kısmından IP adresleri/ADSL hızı vb bilgilere kolayca bakabilirsiniz.

    [BREAK=Bağlantı ve Ağ Ayarları]


    Ara Yüzü Ayarları'na tıkladığımızda ise ilk seçenek olaran “Internet” karşımıza çıkıyor. Burada bağlantı ayarlarını yapabileceğimiz gibi isterseniz “Hızlı Başlat” kısmından da yapabilirsiniz. Konu ile ilgili fazla bilgisi olamayanlar için “hızlı başlat” ı tavsiye ederim. Karşınıza çıkacak olan VPI:8 ve VCI: 35 olarak belirtmekte fayda var.



    LAN sekmesine tıkladığımızda ise modemin ip adresi ve alt ağ adresini belirleyebiliyoruz. Modemin DHCP ayarları kullanmak istiyorsanız aşağıda bulunan DHCP'yi etkin hale getirip aşağıda bir başlangıç adresi vermeniz yeterli. Hemen sağ tarafta bulunan “Güncel Havuz Özeti” kısmında DHCP yardımıyla verilen IP adreslerini görebilirsiniz.


    Kablosuz kısmında modeme kablosuz aygıtların bağlanması için yapılan ayarları görüyoruz. Bağlantı hızı, SSID, şifreleme ve MAC filitreleme gibi özellikleri kolayca uygulayabiliyorsunuz. Burada fazla detaya girmeme gerek kalmıyor. Zaten modemi alırsanız gerekli ayarları yapmanın çok kolay olduğunu göreceksiniz.

    54Mbps hızında kablosuz bağlatı desteği veren modemin desteklediği şifrelemeler (64/128Bit WEP) ve WPA/WPA2 ile ağınızı daha güvenli bir hale getirebilirsiniz.

    [BREAK=Gelişmiş Ayarlar]



    “Gelişmiş Ayarlar” kısmında oyunlar ve bazı programlar için gerekli olan port açma kısmını görebiliyoruz. Burada resimdeki gibi hazır şablonlardan ilgili portu yada istediğiniz portu TCP/UDP yada her ikisinide kolayca açmanız mümkün. Ben örnek olarak Emule programı için 5678 portunu TCP ve UDP olarak açtım. Burada dikkat etmeniz gereken “Yerel IP Adresi” bilgisayarın IP adresi olmalıdır.


    Ağ trafiğini tam olarak düzenlemese de veri akışını sıraya koyması için kullanılan QoS'a buradan ulaşabiliyorsunuz. Band genişliği ile karıştırılılan bu yöntemin amacı belirli işlere öncelik tanımaktır. Kullanmak isterseniz gerekli yaarları yaptıktan sonra önceliklerinizi belirleyip aksama olmadan internetinizi verimli bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.

    [BREAK=Erişim Yöntemleri ve Yardım]


    “Erişim Yöntemi” kısmından Filtre'ye tıkladığımızda IP yada MAC adres olarak istemediklerimizi kolayca engelleyebiliyoruz. Ağ güvenliğine katkıda bulunmak için bu özelliği kullanabilirsiniz. Şifreleme kadar güvenli olmasa bile güvenliğinize kartkıda bulunması için kullanabilirsiniz.


    Statik bir IP'niz yok ise modemin DDNS hizmetini kullnabilirsiniz. DDNS hizmeti için DynDNS.com adresinden ücretsiz olarak hesap almanız gerekiyor. Neler yapabileceğiniz konusu çok geniş olduğundan bu konuyu kısa bir bilgi ile geçiyorum.


    En sağda bulunan “Yardım” bölümü ile oldukça iyi düşünülmüş. Herhangi bir ayarda yada bir terimde sıkıntı çekerseniz hemen buradan yardım almanız mümkün. Buradaki yardım herhangi bir internet sayfasına bağlanmadan alındığı için internet bağlantısına da gerek duymuyor. Yani interniniz olmasa bile yardım alabilirsiniz. Başka bir deyişle tüm bu bilgileri modemden alıyorsunuz.

    [BREAK=Sonuç]

    Henüz Türkiye'de ismi yeni yeni duyulan bir markanın ürünü olan TP-LINK TD-W8901G Wireless destekli modemi inceledik.

    TD-W8901G ev kullanıcıları ve orta düzey kullanıcılar için çok iyi bir seçim olacaktır. 2 yıl içerisinde bir arıza meydana geldiğinde ürün onarım yerine değişim yapılarak kullanıcıya yeni bir ürün veriliyor. Böylece herhangi bir zaman kaybı yaşamadan yeni ürünü kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

    Modemin Türkiyedeki fiyatı 65-70TL civarında. Desteklediği tüm bu özelliklere, anteninin değiştirilebilir olması ve maliyeti göz önüne alındığında oldukça makul bir ürün olan Tp-Link TD-W8901G 'yi tavsiye ediyoruz.
    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

  2. #2
    Donanımcı Array
    Üyelik tarihi
    Sep 2006
    Yer
    İstanbul / Anadolu
    Mesajlar
    895
    İtibar Gücü
    19
    Bende sadece wireless olan bir şekli var memnunum fakat çok çabuk ısınıyor ve ısınınca internette yavaşlığa/kopmalara neden oluyor :[

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. utopiabux link başına 0,02 $
    By mirabilis in forum İnternetten Para Kazanma
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 29-01-2008, 15:45
  2. pc kitapları tek link
    By wesborland in forum Genel Kültür - Sinema - Müzik
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 04-09-2005, 15:22
  3. Güne Göre Link
    By ЯeboR in forum Java Script
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 12-03-2005, 22:22
  4. Browsera Göre Link
    By ЯeboR in forum Java Script
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 12-03-2005, 22:21
  5. Açıklamalı Link-1
    By ЯeboR in forum Java Script
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 12-03-2005, 22:16

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2