Şirket, yeni kuşaktan yaratıcı liderlerin ortaya çıkışına yardımcı olmak için, ürünlerini ve pazarlama programlarını daha da güçlendirerek eğitim alanında köklerini kuvvetlendiriyor.
Las Vegas, Nev. – 5 Ocak 2016 – Önde gelen Yaratıcı Profesyonellerin kullandığı marka olan Wacom, yeni ürün geliştirme ve pazarlama programları yoluyla eğitim alanında yatırımlarını artıracağını duyurdu. Şirket, animasyon, oyun geliştirme, endüstriyel tasarım, grafik, çizim ve fotoğraf alanlarında kariyer yapmak isteyen öğrencilerin dijital eğitimlerini ve yeteneklerini şekillendirmede uzun süredir global lider konumundaydı ve şimdi bunu bir üst seviyeye taşımayı planlıyor.
Wacom’un son dijital sanat ve tasarım teknolojisini dünyanın her yerinden öğrenciler için daha erişilebilir hale getirme vaadi, Wacom Education veya WE‘nin oluşturulmasına neden oldu. Girişim, Wacom’un çeşitli disiplinlerden çalışanlarının ve ana hedefi, K-12 alanına odaklanmayı da içerecek şekilde özel ürünlerin ve pazarlama programlarının geliştirilmesi yoluyla şirketin eğitimdeki hakim pozisyonunu daha da genişletmek olan uzmanların çapraz kültürel bir karışımını kullanıyor.
Wacom’un Marka Departmanından sorumlu İdari Başkan Yardımcısı Jeff Mandell, “Wacom yıllardır dünyanın her yerinden öğretmen ve öğrencilerin yaratıcılıklarına olanak tanıyor ve yeni kuşaktan yaratıcı dijital sanat ve tasarım liderlerinin ortaya çıkmasına yardımcı oluyor. Deneyimlerimizden biliyoruz ki, doğru eğitim araçları, öğrencilerin hayal gücünü dönüştürme ve ortaya çıkarma gücüne sahiptir ve onların hayallerinin peşinden başarılı bir şekilde gitmelerine izin verir” dedi.
Bugün Wacom’un son model Cintiq yaratıcı kalemli ekranları ve Intuos Pro kalemli tablet serisi, dünya çapında hem gelişmiş hem de gelişmekte olan pazarlarda, yüksek eğitim kurumlarında fiili bir standarttır. Wacom ürünleri 100’den fazla basınca duyarlı uygulama ile sorunsuz bir şekilde çalışıyor ve hem eğitimciler hem de öğrenciler, hızlı ve klasik medya görünümünde doğal ve sezgisel bir kalem rahatlığını deneyimliyorlar. Eğitim sınıfları için onyıllarca süren ürün tasarımı ve üretimi ile, dünyanın her yerinden üst düzeyde sanat ve tasarım okullarının, öğrencilerinin profesyonel kariyerlerine hazırlanırken ihtiyaç duyacakları dijital tasarım ve sanat yeteneklerini açığa çıkarma konusunda Wacom ürünlerine güvenmeleri hiç de sürpriz değil.
Örneğin, SCAD, Ringling veya diğer üst düzeyde okullara yapılacak bir ziyaretle, buralarda birden fazla tasarım laboratuarında yüzlerce Wacom Cintiq ekranın animasyon, çizim, oyun geliştirme ve endüstriyel tasarım için kullanıldığı görülebilir. Güney Kore’nin Seul kentinde ChungKang College of Cultural Industries yakın zamanda, öğrencileri yaratıcı Web geliştirme veya çizgi film alanına hazırlayan Webtoon programı çerçevesinde, 90 Cintiq yaratıcı kalemli ekran dağıttı. Kanada’da Oakville şehrindeki Sheridan Koleji, öğrenimlerinin bir parçası olarak fotoğrafta uzmanlaşacak olan yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine aşamalı olarak Intuos Pro tabletleri sağlıyor. Aslında bütün dijital sanat ve tasarım yüksek okulları, laboratuvarlarında Wacom kalemli yaratıcı ekranları kullanmayı tercih ederken, giderek artan Sheridian gibi eğitim kurumları da, müfredatın bir parçası olarak öğrencilere ya kendileri Wacom ürünü tedarik ediyorlar ya da onların kendilerinin satın almalarını sağlıyorlar.
2016 ve sonrasında, kolej/üniversite eğitimcileri, K-12 eğitimcileri ve yetkili Wacom eğitim satıcıları, öğrencilerin yanı sıra kurumlara yönelik özel fiyatlandırmayı da içeren güçlendirilmiş programlar görebilirler. Ayrıca Wacom, eğitim desteğini artırmaya başladı ve okullar için katma değerli yaratıcı yazılım uygulama bundle’ları gerçekleştirme arayışında. Güçlü bir müfredat oluşturulmasına yardımcı olmak için, 3D sanat ve tasarımla ilişkili öğretmenlere ve öğrencilere daha fazla ilgi gösterilecek, Autodesk® ve Pixologic® gibi Wacom’un basınca duyarlı kalem teknolojisini benimseyen yazılım tedarikçileri arasında işbirlikleri genişletilecek.
Daha fazla bilgi ve eğitimin Wacom’un iş stratejisinin nasıl temeli olduğunu görmek için lütfen www.wacom.com ‘a danışın.
- son -
Wacom Hakkında
1983’te kurulan Wacom, 150’den fazla ülkede pazarlama ve dağıtımı desteklemek için kurduğu şirketleri ve ofisleri ile Japonya merkezli (Tokyo Borsası 6727) global bir şirkettir. Wacom’un insanları ve teknolojiyi doğal arabirim teknolojileri yoluyla birbirine daha yakınlaştırma vizyonu, onu, dijital imzaları saklamak ve işlemek için kullanılan dijital kalem ve çözümlerin yanı sıra interaktif kalemli tabletlerin ve ekranların da dünyadaki lider üreticisi konumuna getirdi. Wacom’un pratik giriş cihazlarının gelişmiş teknolojisi, dünyadaki en ilginç dijital sanatların, filmlerin, özel efektlerin, moda ve tasarımların bazılarının yaratılmasında kullanılmıştır, kurumsal ve ev kullanıcılarına kişiliklerini ifade etmeleri için önde gelen arabirim teknolojisini sağlamıştır.
Dünyadaki milyonlarca kişi, akıllı telefonlarını, medya tabletlerini veya masaüstü bilgisayarlarını çalıştırmak ve şahsi yaratıcılıklarını ifade etmek için, basınca duyarlı dijital kalem teknolojisini kullanıyorlar. Şirket, ürünlerini, artan pazarlara hizmet veren önde gelen üreticilere OEM çözümleri olarak da sunuyor. Wacom feel IT teknolojileri olarak adlandırılan Wacom’un arabirim teknolojisi, stratejik iş ortaklarına entegre bir çözüm olarak da sunuldu. Çoğu Tablet PC üreticisi, eşsiz bir kullanıcı arabirimi deneyimi sunmak için, markanın gelişmiş özelliklerine ve güvenilirliğine güveniyorlar. Daha fazla bilgi için lütfen www.wacom.com’u ziyaret edin.
Basın kontağı:
Douglas Little
Kıdemli Halkla İlişkiler Müdürü
360-896-9833 x174
douglas.little@wacom.com